ГоловнаСуспільствоВійна

АТО на Донбасі може продовжитися паралельно з операцією Об'єднаних сил

Операція Об'єднаних сил почнеться після підписання указу президента України.

АТО на Донбасі може продовжитися паралельно з операцією Об'єднаних сил
Фото: Макс Левин

Антитерористична операція на Донбасі, оголошена в 2014 році, може продовжитися паралельно з операцією Об'єднаних сил, яка передбачена новим законом "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях".

Про це заявив офіцер Управління правового забезпечення Генерального штабу ЗС України Юрій Бобров, пише "Інтерфакс-Україна".

"Необхідно розділяти поняття антитерористична операція. Антитерористична операція передбачена законом про боротьбу з тероризмом, і вона оголошується рішенням керівника Антитерористичного центру при СБУ. Ця операція була оголошена в 2014 році, і вона триває", - сказав він.

Рішення про продовження або припинення проведення цієї операції прийматиме керівник Антитерористичного центру при СБУ. "Я впевнений, що антитерористична операція продовжиться", - додав він.

Бобров звернув увагу на те, що для виконання вимог закону щодо Донбасу командувач Об'єднаних сил і Об'єднаний оперативний штаб матимуть право залучати для виконання відповідних завдань, зокрема, співробітників Служби безпеки України.

Представник Генштабу ЗСУ також зазначив, що операція Об'єднаних сил почнеться з опублікуванням відповідного указу президента України.

Нагадаємо, відповідно до закону про Донбас, провідна роль у відсічі агресії лягає на плечі Збройних Сил України, а не СБУ. Керівництво силовиками, задіяними в цих заходах, буде покладено на Об'єднаний оперативний штаб ЗСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram