ГоловнаСуспільствоПодії

Підпал ужгородського офісу спілки угорців перекваліфікували в теракт

Прокуратура вимагає арешту підозрюваних без права застави.

Підпал ужгородського офісу спілки угорців перекваліфікували в теракт
Фото: facebook/Андрей Князев

Підпал будинку Товариства угорської культури в Ужгороді перекваліфікували в теракт (ст. 258 Кримінального кодексу).

Про це повідомила прес-секретар прокуратури Закарпатської області Вікторія Попович, передає УНН.

Сьогодні очікують, що суд обере запобіжний захід підозрюваним у підпалі.

"Фігурантам справи змінено підозру. Тому їх звинувачують у скоєнні теракту. Прокуратура вимагає обрати для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без призначення застави", - повідомила Попович.

Нагадаємо, 4 лютого в Ужгороді в офіс Товариства угорської культури кинули пляшку із запалювальною сумішшю. Відразу після цього уряд Угорщини звернувся до ОБСЄ з проханням захистити закарпатських угорців. Співробітники поліції Закарпатської області встановили, що до підпалу будівлі можуть бути причетні громадяни Польщі Адріан Марглевський із Кракова і Томаш Рафал Шимковяк з Бидгоща. Марглевський і Шимковяк причетні до польської праворадикальної організації "Фаланга".

У ніч на 27 лютого в ужгородському офісі Товариства угорської культури Закарпаття сталася пожежа. Вогонь знищив меблі та частину майна на площі 25 квадратних метрів. Порушено справу за ч. 2 ст. 194 КК - "умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу".

4 березня Нацполіція розкрила обидва напади. П'ятьох підозрюваних затримали, а ймовірний організатор-іноземець перебуває в розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram