ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львові поліція затримала подружжя хабарників

Чиновниця штучно створювала дефіцит бланків і "допомагала" вирішити це питання через чоловіка-посередника.

У Львові поліція затримала подружжя хабарників
Фото: npu.gov.ua

У Львові правоохоронці викрили корупційну схему, організовану керівничкою відділу територіального управління Держслужби з безпеки на транспорті і її чоловіком.

Про це повідомляють на сайті поліції.

Як з'ясувалося, чиновниця створювала штучний дефіцит бланків дозволів на міжнародні вантажні автоперевезення. Надалі за певну "винагороду" вона організовувала і допомагала перевізникам з отриманням цих документів. Як посередника зловмисниця залучила свого чоловіка.

У неділю, 4 березня, подружжя затримали під час отримання чергової суми хабара в розмірі 1 тис. доларів.

"Крім того, у посередника додатково вилучили 3,2 тис. доларів і 10 тис. гривень. Також у чоловіка виявили 24 порожні бланки дозволів, «чорнові» нотатки із записами номерів бланків і сум коштів, отриманих за їх видачу", - повідомили в поліції. За місцем роботи та проживання фігурантів було також вилучено понад 16 тис. доларів США, 48 тис. гривень і 11 тис. євро", - повідомили в поліції.

Фото: npu.gov.ua

Подружжя затримано згідно зі ст.208 Кримінально-процесуального кодексу.

Фото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.ua

Поліція встановлює інших осіб, які можуть бути задіяні в корупційній схемі. Досудове розслідування проводиться за ст.368 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Нагадаємо, в лютому одеські митники попалися на хабарі за розмитнення вантажів з Китаю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram