ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики ОРДЛО запросили російський телеканал зафіксувати провокаційні обстріли цивільного населення, - розвідка

Окупанти запланували дискредитувати сили АТО під час перемир'я.

Бойовики ОРДЛО запросили російський телеканал зафіксувати провокаційні обстріли цивільного населення, - розвідка
Архивное фото
Фото: Прес-центр штабу АТО

За даними розвідки штабу АТО найближчим часом на території Луганської та Донецької областей можливі збройні провокації з боку російсько-окупаційних військ. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО.

"За наявною інформацією підтримувані Росією незаконні збройні формування планують вдатися до серйозних вогневих провокацій як проти підрозділів Збройних Сил України, так і проти цивільного населення. При цьому, вони збираються вдатися до вже неодноразово випробуваної ними підступної тактики, коли, обстрілюючи позиції української армії, кремлівські найманці одночасно ведуть вогонь і в сторону непідконтрольних українському уряду населених пунктів", - йдеться в повідомленні.

Можливі провокації пов'язані з домовленостями Тристоронньої контактної групи щодо встановлення безстрокового припинення вогню, починаючи з 5 березня 2018 з 00:00 години (за київським часом). Такими цинічними діями окупанти будуть намагатися створити умови для звинувачення сил АТО в нібито обстрілі непідконтрольних українській владі прифронтових населених пунктів.

"До своїх злочинних дій російсько-окупаційні війська планують залучити підконтрольні їм ЗМІ, а також знімальну групу телеканалу "Росія-24", яка прибула на окуповані території Донецької та Луганської областей. За задумом окупаційної адміністрації РФ вони повинні знімати і оприлюднити відповідну картинку з метою дискредитації Збройних Сил України, військового і військово-політичного керівництва України", - повідомляють в штабі АТО.

Нагадаємо, на Донбасі оголошено чергове перемир'я з 5 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram