ГоловнаСуспільствоЖиття

Арешт колишнього "заступника міністра спорту" окупованого Криму суд продовжив на місяць

Фарух Камалов, якого підозрюють у держзраді, заявив, що всі "повинні були виживати".

Арешт колишнього "заступника міністра спорту" окупованого Криму суд продовжив на місяць
Фарух Камалов
Фото: most.ks.ua

Херсонський міський суд продовжив на місяць утримання під вартою Фаруху Камалову, колишньому "заступнику міністра спорту" самопроголошеної Ради міністрів окупаційної влади Криму, якого затримали місяць тому під час спроби в'їхати на територію України. Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

На початку засідання, яке почалося 1 березня, Фарух Камалов заявив, що не визнає докази, які вдалося зібрати СБУ і прокуратурі. Обвинувачений висловився, що він, як і багато його співвітчизників "повинні були виживати", і саме тому він працював в окупаційному уряді. Камалов кілька разів переводив усе в площину "татарського питання", заявивши, що кримські татари не повинні брати участь у конфлікті.

Інтереси Камалова захищає Валентин Рибін, який відомий своїми проросійськими поглядами, а також захистом обвинувачених у державній зраді і тероризмі. Зокрема, він був адвокатом колишніх співробітників харківського "Беркута" (які втекли в Росію) і російських ГРУ-шників.

Крім того, Камалов гостро розкритикував свідчення свідка Володимира Притули. Зокрема, він згадав про свого брата, який, за словами Притули, займається бізнесом, а насправді відбуває покарання в російській в'язниці. Також Камалов розповів про те, що його брат гарантував безпеку Мустафи Джемілєва 3 травня 2014 року під час спроби перейти адмінкордон.

Коментуючи свої заклики, які є в матеріалах справи, але про які наразі не повідомляють, він заявив, що закликав "не брати участь у конфлікті заради виживання нації". Приблизно ті ж тези повторив адвокат, який вважає, що робота в окупаційному уряді - це не злочин.

В результаті, суд, порадившись, вирішив продовжити Фаруху Камалову утримання під вартою до 2 квітня.

Нагадаємо, співробітники СБУ затримали Фаруха Камалова 2 лютого на пункті пропуску "Каланчак" в Херсонській області, коли він їхав у Херсон по біометричний закордонний паспорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram