ГоловнаСуспільствоПодії

Порошенко помилував жінку, довічно засуджену за подвійне вбивство

Любов Кушинська вийде на свободу після 20 років ув'язнення.

Порошенко помилував жінку, довічно засуджену за подвійне вбивство
Любовь Кушинская

Президент Петро Порошенко помилував Любов Кушинську, яка була засуджена до довічного ув'язнення за вбивство двох людей.

Про це повідомив депутат від Блоку Петра Порошенка Олександр Грановський у Фейсбуці.

"Через 20 (двадцять) років 2 (два) місяці і 5 (п'ять) днів Любов Кушинська дізналася, що скоро звільниться, а точніше в березні 2018 року, а ще точніше через пару тижнів. Це стало можливим завдяки неймовірним зусиллям дуже професійних адвокатів Андрія Федура і Зої Ярош, бажанню експертів-криміналістів розібратися у всій цій каламутній історії, не без допомоги поліграфологів, які більш ніж 3 доби провели в колонії з Любою в надії встановити істину, якій пішов третій десяток. Повірте, пройти всі ці кола пекла було доволі складно" , - написав він.

За словами нардепа, Кушинську було засуджено незаконно, вона відмовлялася визнати провину, як того вимагає процедура прохання про помилування.

"Люба нікого не вбивала. Я особисто знайшов і деяких суддів, які слухали цю справу, прокурорів, які звинувачували Любу, інших свідків, поговорив з журналістами і т.д...", - зазначив Грановський.

Нардеп розповів, що особисто звернувся з проханням до президента і до комісії з помилування. Він також підготував експертні висновки, які доводили, що наявні матеріали кримінальної справи не давали ні можливості, ні права суддям винести обвинувальний вирок.

У 1997 році Любов Кушинську звинуватили у вбивстві двох чоловіків. За словами жінки, її вирок "замовив" близький їй чоловік, який заборгував їй велику суму грошей. Вона - єдина в Україні жінка, яку засудили до довічного ув'язнення.

Нагадаємо, раніше Порошенко помилував жінку, яка скоїла тяжкий злочин проти України, для продовження процесу обміну полоненими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram