ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд відпустив колишнього виконавчого директора "Артемсолі" під заставу 1 млн гривень

Прокуратура готує апеляцію.

Суд відпустив колишнього виконавчого директора "Артемсолі" під заставу 1 млн гривень
Фото: osh13-soledar.at.ua

Краматорський міський суд відмовився заарештувати і відпустив під заставу 1 млн гривень колишнього виконавчого директора держпідприємства "Артемсіль" Дениса Фоменка, підозрюваного в заподіянні підприємству 1,7 млн гривень збитків.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Донецької області.

"Прокуратура Донецької області категорично не погоджується з рішенням Краматорського міського суду, яким колишньому виконавчому директору державного підприємства "Артемсіль" обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що прокуратура готує апеляцію і вимагатиме арешту підозрюваного з можливістю внесення 30,5 млн гривень застави.

Нагадаємо, в лютому прокуратура повідомила Фоменка про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.2 ст.367 (службова недбалість) Кримінального кодексу.

Протягом досудового розслідування було встановлено, що в грудні 2014 року колишній чиновник перерахував на депозитний рахунок АТ "Банк "Фінанси та Кредит" гроші ДП "Артемсіль" у розмірі $1,2 млн за договором банківського вкладу. Зазначений договір був укладений без гострої необхідності для підприємства.

Крім того, в березні 2015 року екс-виконавчий директор ДП уклав договір з товариством з обмеженою відповідальністю на постачання фероціаніду калію і перерахував на рахунок ТОВ понад 4,7 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram