ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС показало маршрути практичних іспитів для отримання водійських прав

За кожним сервісним центром МВС закріплено від двох до семи маршрутів, які вибирає екзаменатор.

МВС показало маршрути практичних іспитів для отримання водійських прав
Фото: kri.com.ua

Маршрути практичних іспитів для отримання водійських прав тепер доступні в онлайн-режимі.

Про це повідомляють на сайті Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ.

"Сервісні центри МВС оприлюднили онлайн усі маршрути, за якими здається другий етап практичної частини іспиту на отримання права керування транспортними засобами. Всі схеми маршрутів були оновлені відповідно до актуальної ситуації на дорогах", - наголошено в повідомленні.

За кожним сервісним центром МВС закріплено від двох до семи маршрутів, які вибирає екзаменатор. Вибрати необхідний регіон, територіальний сервісний центр МВС і завантажити схеми маршрутів можна за посиланням.

"Перший етап проходить на майданчику для навчання з початкового керування. Маршрути використовуються для проходження другого етапу практичного іспиту з ПДР, який проводиться в реальних умовах дорожнього руху", - зазначили в МВС.

Також на сайті зазначено, що порядок отримання водійського посвідчення вперше такий: необхідно пройти медогляд, закінчити навчання і здати іспит в автошколі, підготувати і подати відповідний пакет документів до територіального сервісного центру МВС для допуску до іспитів.

Нагадаємо, з 27 листопада 2017 року в Україні перше водійське посвідчення видається на два роки. Якщо протягом цього часу людина робить не більш ніж два адмінпорушення в сфері безпеки дорожнього руху або не зробить узагалі, то після закінчення йього терміну видають посвідчення терміном на 30 років без здачі додаткових іспитів.

У зворотному випадку для отримання посвідчення водія на 30 років особа буде зобов'язана знову здати відповідний іспит на право керування транспортним засобом.

Такі ініціативи МВС пов'язані з низкою резонансних ДТП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram