ГоловнаСуспільствоЖиття

Співробітники "Київгазу" пікетували "Київенерго" через борги (оновлено)

За даними компанії, заборгованість становить понад 200 млн гривень.

Співробітники "Київгазу" пікетували "Київенерго" через борги (оновлено)
Фото: kyivgaz.ua

Близько півсотні співробітників "Київгазу" пікетують центральний офіс ПАТ "Київенерго" через борги на суму понад 200 млн грн.

Про це повідомляють на сайті "Київгазу".

Пікетувальники тримають плакати з написом "Київенерго", поверни 250 млн киянам!".

"ПАТ «Київенерго» формує значну частину доходу ПАТ «Київгаз». Співпраця в умовах систематичної несплати та подальшого накопичення боргу створює значні ризики для газорозподільної компанії. Необхідність забезпечення повноцінного і безперебійного функціонування ПАТ «Київгаз» змусить вдаватися до передбачених законодавством санкцій", - заявили в "Київгазі".

Оновлення. "Київенерго" пропонує "Київгазу" спільно домагатися погашення бюджетних боргів перед енергетиками, передає "Інтерфакс-Україна".

"Борг "Київенерго" за транспортування газу перед "Київгазом" становить 246 млн грн, а загальна сума боргу за газ і його транспортування - 4,2 млрд грн. У той самий час борг столиці за тепло перевищує 5 млрд грн, з яких 1 млрд грн - борг держбюджету за компенсацію пільг і субсидій, майже 300 млн грн боргу за тепло накопичили бюджетні організації столиці, борги ЖЕО і населення - 2,8 млрд грн. "Київенерго" не має інших джерел для погашення заборгованості за газ, крім розрахунків споживачів", - зазначають у компанії.

Нагадаємо, "Київгаз" обслуговує розподільні газові мережі, розташовані на території столиці. "Київенерго" займається виробництвом теплової та електричної енергії, постачанням теплової енергії, гарячим водопостачанням і централізованим опаленням.

У травні минулого року газорозподільна компанія "Київгаз" обмежила газопостачання 40 котелень енергокомпанії "Київенерго". Повідомляли, що припинення газопостачання зумовлене заборгованістю за послуги транспортування газу, яка на 1 травня 2017 року склала 199,2 млн гривень.

У квітні "Київенерго" пригрозило відключити гарячу воду 300 тис. жителів лівого берега. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram