ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Україна отримала від ЮНІСЕФ 220 тис. доз бельгійської вакцини від кору

Вакцина надійшла в Україну на два місяці раніше від запланованих термінів.

Україна отримала від ЮНІСЕФ 220 тис. доз бельгійської вакцини від кору
Фото: Детский фонд ООН (ЮНИСЕФ) в Украине

Дитячий фонд Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ) поставив 220 тис. доз бельгійської вакцини від кору, паротиту та краснухи (КПК).

Про це повідомляють на сайті Міністерства охорони здоров'я.

"Дитячий фонд ООН за запитом МОЗ здійснив прискорену доставку вакцини у відповідь на спалах кору в Україні. 220 тис. доз вакцини проти кору, паротиту та краснухи (КПК), закуплені за кошти державного бюджету, вже в країні і будуть розподілені по регіонах", - йдеться в повідомленні.

Згідно з графіком, нова партія мала прибути в Україну тільки у квітні. Однак, незважаючи на зростання охоплення вакцинацією проти кору дітей і, відповідно, більше використання вакцини, МОЗ замовило прискорену доставку вакцини КПК.

"Вакцина надійшла в Україну на два місяці раніше від запланованих термінів завдяки успішним переговорам ЮНІСЕФ з постачальником для забезпечення потреб держпрограми імунізації через спалах кору", - зазначають у МОЗ.

Відзначається також, що в Україні для щеплень КПК постачають вакцину Пріорикс/Priorix (виробництва GlaxoSmithKline, Бельгія), яка має державну реєстрацію та кваліфікована ВООЗ.

Вона ефективна і безпечна, надається державою безкоштовно. За даними 2017 року, охоплення плановою вакцинацією КПК збільшилося більш ніж удвічі - першою дозою вакцини КПК охопили 93,3% дітей 1 року, другою дозою - 90,7% дітей 6 років.

"Міністерство охорони здоров'я та ЮНІСЕФ закликають батьків по всій Україні вакцинувати своїх дітей від такого небезпечного захворювання, як кір, а лікарів - заохочувати пацієнтів до вакцинації", - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Держслужба з лікарських засобів і контролю за наркотиками заборонила на території України партію вакцини від кору, паротиту та краснухи "Пріорикс".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram