ГоловнаСуспільствоЖиття

Підрядники дають 5 років гарантії на відремонтовані дороги у Києві, - Кличко

У разі виявлення дефектів компанія-підрядник усуває їх за свій рахунок.

Підрядники дають 5 років гарантії на відремонтовані дороги у Києві, - Кличко
Фото: Владислав Мусиенко

Мер Києва Віталій Кличко заявляє, що ремонтні роботи на дорогах столиці проводять компанії, які можуть гарантувати їхню якість і відповідний термін експлуатації.

Про це повідомляє управління інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації КМДА, передає "Інтерфакс-Україна".

"Кажуть, що асфальт, покладений рік тому, сходить навесні разом зі снігом. Для того, щоб запобігти цьому, кожен підрядник, з яким місто підписує контракт на укладання асфальтового покриття, дає гарантію п'ять років на експлуатацію цієї дороги", - зазначив Кличко в ефірі телеканалу NewsOne.

За його словами, якщо виявляються певні дефекти, то компанія-підрядник за свій рахунок зобов'язана їх усунути.

"Якщо з'являються тріщини чи якість дефекти, то компанія за свій рахунок зобов'язана усунути їх. І гарантія на нові дороги - п'ять років. Тільки на таких умовах ми працюємо з компаніями-підрядниками", - додав Кличко.

Мер розповів, що столична влада співпрацює не тільки з вітчизняними компаніями, а й з іноземними. Підрядників місто вибирає на конкурсних засадах.

"Тендери, все відкрито. Все залежить від ціни і якості", - додав Кличко.

Нагадаємо, в жовтні минулого року "Укравтодор" підписав контракти на ремонт двох доріг в Україні з китайською Xinjiang Communications Construction Group.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram