ГоловнаСуспільствоВійна

В ОБСЄ підтвердили розташування найманцями РФ важкої техніки в населених пунктах на Донбасі

Зокрема, танків, буксируваних гаубиць, артилерійських систем і мінометів різного калібру.

В ОБСЄ підтвердили розташування найманцями РФ важкої техніки в населених пунктах на Донбасі
Архив
Фото: пресс-служба АТО

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували факти розташування російсько-терористичними військами на окупованих територіях Донецької та Луганської областей важкої техніки і озброєння. Про це пише сайт Міноборони.

Зокрема, 22 лютого спостерігачами СММ ОБСЄ було виявлено 36 одиниць танків (Т-64), які розміщені в районі населеного пункту Круглик (Луганська область), і 5 одиниць буксируваних гаубиць (Д-30) в районі населеного пункту Ясне (Донецька область).

"Крім того, за попередньою інформацією, на території середньої школи на вулиці Б. Хмельницького в м Донецьк виявлено 10 одиниць танків, а на північно-східній околиці населеного пункту Калинівка - артилерійські системи і міномети різного калібру", - йдеться в повідомленні.

"Зазначене свідчить про нехтування окупаційною адміністрацією Російської Федерації вимог актів міжнародного права щодо заборони розміщення в населених пунктах важкого озброєння і техніки, а також систематичне порушення досягнутих домовленостей щодо відведення засобів вогневого ураження від лінії зіткнення сторін відповідно до Мінських домовленостей", - сказано в повідомленні СЦКК.

Нагадаємо, за даними української розвідки окупанти на Донбасі створюють спецзагони для придушення непокори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram