ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Сумах через грип оголосили карантин

Школи будуть закриті до 3 березня.

У Сумах через грип оголосили карантин
Фото: zn.ua

У школах міста Суми з понеділка, 26 лютого, вводять карантин у зв'язку з підвищенням рівня захворюваності на грип і ГРВІ. Про це повідомили в прес-службі Сумської міськради.

"Комісія вирішила ввести карантин у закладах загальної середньої освіти міста до 3 березня включно, перевести дитячі садочки на черговий режим роботи, заборонити роботу позашкільних установ, проведення масових заходів", - йдеться в повідомленні.

Також у міськраді розпорядилися ввести "масочний" режим в лікувальних установах міста і обмежити відвідування хворих, забезпечити дезінфекцію комунального та приватного транспорту, посилити роботу пунктів обігріву.

На цьому тижні в Сумах зареєстровано 2970 випадків захворюваності на грип та ГРВІ, що на 14,5% більше, ніж на попередньому тижні. Серед хворих - 64% дітей до 18 років. На сьогоднішній день в стаціонарі на лікуванні перебувають 148 хворих на грип дітей.

Станом на 23 лютого в Сумах не працювали 11 шкіл, в деяких школах прийняли карантинні заходи щодо окремих класів.

Нагадаємо, в 2018 році на карантин через грип та ГРВІ вже закривали школи в Києві, Вінниці, Запоріжжі, Рівному, Миколаєві, Житомирі, Тернополі, Маріуполі та в Дніпропетровській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram