ГоловнаСуспільствоПодії

Жителя Слов'янська, виправданого судом у справі про побиття, затримали за умисне вбивство

На цей момент підозрюваного заарештовано.

Жителя Слов'янська, виправданого судом у справі про побиття, затримали за умисне вбивство
Архив
Фото: Depositphotos\jinga80

У Донецькій області заарештовано 33-річного жителя міста Слов'янськ, підозрюваного в умисному вбивстві, якого три місяці тому суд виправдав як невинного в тяжкому злочині.

Про це повідомила прес-служба місцевої прокуратури в Фейсбуці.

Слов'янська місцева прокуратура повідомила про підозру 33-річному неодноразово судимому жителю Слов'янська в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК (умисне вбивство).

"Встановлено, що 22 лютого, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння в одному з розважальних закладів, підозрюваний спровокував сварку з малознайомим чоловіком. Надалі він завдав опонентові ударів ножем у різні частини тіла, від яких той помер у лікарні", - йдеться в повідомленні.

У цей час підозрюваного заарештовано, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Стосовно цього ж чоловіка також розглядається апеляційна скарга прокуратури на виправдувальний вирок у справі про інший злочин. У жовтні 2016 року, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, він посварився з чоловіком і жорстоко побив його, завдавши потерпілому закриту черепно-мозкову травму, переломи кісток носа й інші травми.

Прокуратура вважає, що під час досудового розслідування за ч. 1 ст. 121 КК України (завдання тяжких тілесних ушкоджень) було отримано достатньо доказів провини підозрюваного і його відправили під варту. Однак Слов'янський міськрайонний суд змінив запобіжний захід на домашній арешт, а в листопаді 2017-го - виправдав за недоведеністю вини у вчиненні вказаного злочину.

"Прокуратура категорично не погодилася з виправдувальним вироком і оскаржує його в апеляційній інстанції", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше суд заарештував підозрюваних у жорстокому вбивстві сім'ї у Великій Новосілці Донецької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram