ГоловнаСуспільствоПодії

У військовій прокуратурі розповіли обставини загибелі прикордонника на стрільбах

Керівник стрільб порушив порядок і техніку безпеки їх проведення.

У військовій прокуратурі розповіли обставини загибелі прикордонника на стрільбах
РПГ-7В
Фото: vpzhr.gp.gov.ua

Військова прокуратура розслідує обставини загибелі військовослужбовця під час навчальних стрільб на полігоні у Львівській області.

Про це повідомляють на сайті Військової прокуратури Західного регіону.

Відзначають, що розслідується кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень військовослужбовцем кінологічного навчального центру Держприкордонслужби, що призвели до тяжких наслідків, вчинених в умовах особливого періоду.

"Встановлено, що 22 лютого керівник стрільб кінологічного навчального центру під час виконання навчальних стрільб, порушивши порядок і техніку безпеки під час їх проведення, перевищив службові повноваження, що призвело до загибелі військовослужбовця за контрактом прикордонної комендатури швидкого реагування кінологічного навчального центру", - йдеться в повідомленні.

За попередньою версією, 36-річний прапорщик загинув на території полігону навчального центру в результаті детонації боєприпасів РПГ-7В, отримавши поранення голови.

Фото: vpzhr.gp.gov.ua

Досудове розслідування проводить Головне управління Нацполіції області, а процесуальне керівництво - військова прокуратура гарнізону.

Фото: vpzhr.gp.gov.ua

Нагадаємо, восени минулого року в Запорізькій області під час навчань однієї з бригад оперативного командування "Схід" загинув цивільний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram