ГоловнаСуспільствоЖиття

У Дніпрі викрили хакерів, які атакували об'єкти критичної інфраструктури

Затримано трьох підозрюваних.

У Дніпрі викрили хакерів, які атакували об'єкти критичної інфраструктури
Фото: ssu.gov.ua

У Дніпрі викрили хакерське угруповання, яке здійснювало кібератаки на центри обробки даних і автоматизовані системи управління технологічними процесами, в тому числі на об'єкти критичної інфраструктури.

Про це повідомляють на сайті Служби безпеки.

Як з'ясувалося, троє жителів Дніпра несанкціоновано втрутилися в роботу комп'ютерного обладнання одного з центрів обробки даних регіону. Хакери отримали незаконний доступ до адміністративної панелі серверів, заблокували роботу автоматизованої системи управління технологічними процесами і викрали її програмні коди.

Для приховування слідів кібератаки вони видалили системні файли серверів, що призвело до припинення роботи "зламаного" телекомунікаційного обладнання.

СБУ також перевіряє інформацію про організацію кібератаки "на замовлення" спецслужб країни-агресора.

Під час обшуків за місцем проживання і роботи зловмисників правоохоронці виявили комп'ютерне обладнання, що використовувалося для скоєння кібератаки.

Фото: ssu.gov.ua

Тривають слідчі дії в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.2. ст.361 (незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем і комп'ютерних мереж).

Нагадаємо, на початку лютого в Україні запустили Центр реагування на кіберзагрози.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram