ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі затримали банду автовикрадачів

На їхньому рахунку щонайменше сім злочинних епізодів і три невдалі спроби викрадення.

В Одесі затримали банду автовикрадачів
Фото: mvs.gov.ua

Співробітники поліції затримали в Одесі банду автовикрадачів, на рахунку якої щонайменше сім злочинних епізодів і ще три невдалі спроби викрадення.

Про це йдеться на сайті МВС.

У листопаді минулого року одеське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України отримало оперативну інформацію про діяльність на території Одеси групи, яка промишляє викраденням автомобілів. Метою зловмисників були автомобілі еліт-класу, як-от: BMW, Land Rover, Range Rover, Toyota і Lexus, які вони викрадали, щоб повернути власникові за солідну суму. Вартість кожного з цих автомобілів становить більш ніж 40-50 тисяч доларів США.

Під час слідства вийшли на підозрюваних - 41-річного організатора, раніше судимого за викрадення, і двох виконавців віком 27 і 29 років. Усі - жителі Одеси.

Вони викрадали траспортні засоби за допомогою спеціальних пристроїв для зняття автомобілів з сигналізації, їх відкриття і запуску. В подальшому авто відганяли в "відстійник" (заздалегідь орендований гараж) і чекали на зв'язок з власником машини. Посередник через зв'язки в поліції виходив на контакт з потерпілим і отримував від нього названу суму - 5-10 тисяч доларів. Після викупу автомобіль вивозили в малолюдне місце, де його повинен був забрати законний господар.

Викрадачів узяли "на гарячому", коли вони виїжджали на викраденому Lexus з гаража.

Крім цього автомобіля, було знайдено ще три. Також правоохоронці знайшли обладнання для викрадення і два пістолети з набоями, кустарно перероблені під вогнепальну зброю.

Підозрювані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Департамент внутрішньої безпеки встановлює співробітників поліції, які допомагали викрадачам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram