ГоловнаСуспільствоЖиття

Українець отримав 10 років в'язниці за контрабанду кокаїну з Нідерландів

Вирок винесли 19 лютого.

Українець отримав 10 років в'язниці за контрабанду кокаїну з Нідерландів
Фото: goodvin.info

Святошинський районний суд Києва визнав громадянина України винним у контрабанді кокаїну з Нідерландів і засудив його до 10 років позбавлення волі.

Про це повідомляють на сайті Генпрокуратури.

Вирок винесено 19 лютого.

Чоловіка визнано винним за ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, або прекурсорів, або фальсифікованих лікарських засобів), ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 3 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу.

Встановлено, що він, за попередньою змовою з особами, в тому числі тими, які перебували на території Нідерландів, в листопаді 2013 року ввіз через митний кордон України кокаїн в особливо великих розмірах для подальшого збуту і для особистого вжитку.

Суд призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією половини майна і всіх наркотиків.

Нагадаємо, раніше в порту Генуї італійська поліція зняла з борту контейнеровоза Dimitris C близько 300 кг кокаїну. Білий порошок у пластикових пакетах виявили в морі члени екіпажу, громадяни України, які повідомили про незаконний вантаж владу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram