ГоловнаСуспільствоЖиття

Стало відомо, як виглядатиме відреставрований Будинок профспілок у Києві

Захисний банер знімуть з будівлі 1 березня.

Стало відомо, як виглядатиме відреставрований Будинок профспілок у Києві
Дом профсоюзов
Фото: facebook.com/artem.bilyk

З фасаду Будинку профспілок, який постраждав під час подій на Майдані, 1 березня знімуть банер, який закривав будинок на час реставраційних робіт.

Головний інженер проекту капремонту Артем Білик розповів газеті "Сегодня", яким буде будинок. Він також опублікував фото у Фейсбуці.

"Ми зробили все, щоб зовнішній вигляд не змінився, але став сучаснішим. Зміни будуть. Наприклад, великі скляні вікна на перших двох поверхах. Захисний банер знімемо 1 березня, але тимчасові будконструкції залишаться ще на рівні перших двох поверхів і у верхній частині будівлі, де роботи триватимуть", - розповів Білик.

Він також повідомив, що повністю паркан зникне до Дня Незалежності.

"До цього часу ми плануємо закінчити всі внутрішні і фасадні роботи, встановити підсвічування і провести благоустрій навколо Будинку профспілок", - додав він.

Фото: facebook.com/artem.bilyk

Нагадаємо, Будинок профспілок був побудований наприкінці 1970-х років. Його особливістю є інформаційне табло на 24-метровій висоті. Під час сутичок на Майдані Незалежності на початку 2014 року Будинок профспілок серйозно вигорів. З тих пір будівлю закрито тканиною, в ній ведуться будівельні роботи.

В оновленому приміщенні не буде розважальних центрів, кафе та інших закладів. Після реконструкції в Будинку профспілок виділять площу для музею Революції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram