ГоловнаСуспільствоЖиття

Іспанія екстрадувала в Україну винуватця п'яної ДТП із загиблими в 2014 році

Минулого року водія-втікача затримали в Іспанії і помістили в місцеву в'язницю.

Іспанія екстрадувала в Україну винуватця п'яної ДТП із загиблими в 2014 році
Фото: MFA_Ukraine / twitter

В Україну з Іспанії екстрадували водія-утікача, який у листопаді 2014 року вчинив у Чернівцях дорожньо-транспортну пригоду зі смертельними наслідками та переховувався від правосуддя за кордоном.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу української Нацполіції.

"Зіткнення двох іномарок, під час якого загинув один із водіїв, а його пасажир отримав важкі тілесні ушкодження, відбулася на початку листопада 2014 року в Чернівцях. Під час досудового розслідування працівники Слідчого управління поліції області встановили, що водій іншої іномарки керував автомобілем у стані алкогольного сп'яніння і перевищив дозволену в населеному пункті швидкість руху. Не врахувавши дорожню обстановку, порушник не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з автомобілем постраждалих", - повідомили в Нацполіції обставини ДТП.

Після скоєння аварії водій зник. Співробітники карного розшуку встановили, що винуватець смертельної ДТП виїхав з України. Його оголосили в міжнародний розшук.

"У квітні 2017 року водія-втікача затримали в Іспанії і помістили в місцеву в'язницю. Незважаючи на неодноразові спроби адвокатів уникнути екстрадиції, суд відхилив усі їхні аргументи. Завдяки проведеній копіткій роботі іспанських і українських правоохоронців злочинця вдалося повернути в Україну. З огляду на тяжкість злочину та втечу злочинця, Садгірський районний суд Чернівців обрав затриманому запобіжний захід у вигляді 60 діб утримання під вартою", - розповіли в Нацполіції.

Нагадаємо, в 2016 році Верховна Рада втричі підвищила штрафи за керування в стані сп'яніння. Також МВС пропонує посилити покарання за порушення ПДР у стані алкогольного сп'яніння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram