ГоловнаСуспільствоЖиття

Громадянку Білорусі оштрафували на 850 гривень за георгіївську стрічку

Жінка прикріпила стрічку до радіоантени автомобіля.

Громадянку Білорусі оштрафували на 850 гривень за георгіївську стрічку
Архив
Фото: news.1777.ru

Суд у Волинській області оштрафував на 850 гривень громадянку Білорусі за розміщення георгіївської стрічки на радіоантені автомобіля.

Про це йдеться в матеріалах суду.

Відзначається, що 13 лютого в пункті пропуску "Доманове" на білорусько-українському кордоні жінка публічно використовувала георгіївську стрічку - її було прикріплено до радіоантени автомобіля.

Таким чином, білоруска вчинила правопорушення за ч. 1 ст. 173-3 Кримінального кодексу України. Суд визнав її винною і оштрафував на 850 гривень, а також ухвалив стягнути 1352 гривні судового збору.

У разі якщо жінка не сплатить штраф упродовж 15 днів, то в примусовому порядку з неї повинні стягнути 1,7 тис. гривень.

Нагадаємо, в січні суд міста Яремче Івано-Франківської області оштрафував білоруських туристів за демонстрацію георгіївської стрічки на 2250 гривень.

Георгіївська стрічка в Україні законодавчо заборонена з червня 2017 року. За її використання передбачено штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів. Також Держприкордонслужба декілька разів відмовляла у в'їзді іноземцям, які везли георгіївські стрічки.

У Росії георгіївську стрічку як символ Перемоги почали використовувати з 2005 року. З початком російської агресії проти України її почали використовувати сепаратисти і бойовики. У 2014 році її також використовували "самооборона Криму" і проросійські сепаратисти на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram