ГоловнаСуспільствоЖиття

Більшість росіян сподіваються на відновлення "дружніх відносин" з Україною, - опитування

Лише кожен десятий респондент вважає, що відносини будуть постійно погіршуватися.

Більшість росіян сподіваються на відновлення "дружніх відносин" з Україною, - опитування
Фото: EPA\UPG

79% росіян сподіваються на відновлення відносин з Україною, при цьому 35% з них упевнені, що між двома країнами рано чи пізно знову будуть "дружні, союзницькі відносини".

Про це свідчать результати опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки.

Так, на питання про майбутнє російсько-українських відносин 44% опитаних висловили впевненість, що "відносини нормалізуються, але дружніми вже ніколи не будуть". При цьому 35% росіян відповіли, що "обов'язково рано чи пізно відновляться дружні, союзницькі відносини".

За даними ВЦДГД, лише кожен десятий респондент вважає, що "відносини будуть постійно погіршуватися в результаті прагнення України тісніше інтегруватися із Заходом". Вагалися з відповіддю 12% опитаних.

Також повідомляють, що за подіями в Україні стежить 72% росіян. При цьому тільки 17% уважно відстежують ситуацію.

40% росіян вважають нинішні відносини РФ з Україною "напруженими", 22% - ворожими (так частіше думають опитані віком від 45 до 60 років і старше), 13% вважають їх "прохолодними" і 11% - "нейтральними".

75% опитаних росіян вважають, що Україна "програла" після подій на Майдані 2014 року. У тому, що Революція Гідності нічого не змінила, впевнені 13% і лише 2% вважають, що Україна виграла.

Нагадаємо, за даними січневого соцопитування "Левада-центру", росіяни вважають Україну своїм головним ворогом після США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram