ГоловнаСуспільствоПодії

В Адміністрації президента назвали неприйнятним погром офісу Росспівпраці на Подолі

"Це не додає Україні позитивного іміджу в світі".

В Адміністрації президента назвали неприйнятним погром офісу Росспівпраці на Подолі
Фото: Макс Требухов

Заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв назвав неприйнятними погроми офісу Росспівпраці (Російський центр науки і культури) на Подолі в Києві в неділю, 18 лютого.

Про це він заявив в ефірі "Радіо Свобода", передає "Інтерфакс-Україна".

"Я як дипломат хочу відзначити, що акти вандалізму, які відбувалися на території України, - неприйнятні. Ми повинні поводитися гідно, ми демократична, цивілізована держава, і не повинні дзеркально робити те, що робить держава-окупант на території України, або те, що робить Росія щодо українців на російські території", - сказав він.

Єлісєєв підкреслив, що це не додає Україні позитивного іміджу в світі.

"Україна позиціонує себе як цивілізована держава, де поважають права людей, а також права людей на мирні акції. А те, що відбувається, - не зовсім мирне. Сподіваюся, що буде зроблено висновки нашими правоохоронними органами, і ті, хто, спровокували або були безпосередніми учасниками, повинні бути відповідно покарані", - додав представник Адміністрації президента.

Нагадаємо, в суботу, 17 лютого, члени націоналістичної праворадикальної організації "С14" увірвалися в приміщення "Росспівпраці" в Києві на Подолі. Радикали розписали приміщення гаслами і спалили російський прапор.

Після інциденту посольство Росії надіслало МЗС України ноту протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram