ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У селі на Харківщині 41 людина заразилася гепатитом А через воду з колодязів

З них 19 дітей.

У селі на Харківщині 41 людина заразилася гепатитом А через воду з колодязів
Фото: 112.international

У селі Андріївка Харківської області зафіксували спалах гепатиту А, вогнищем інфекції виявилася вода з індивідуальних колодязів, пишуть Українські новини з посиланням на Державну службу з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів у області. У 41 людини підтвердився діагноз гепатит А, серед них 19 дітей. Всіх госпіталізували.

У колодязях, розташованих у селищі, виявлені відхилення від нормативних вимог з бактеріологічним та вірусологічними показниками. Їх дезінфікують. Після цього воду відкачують і вивозять.

"Всі роботи проводяться безкоштовно, за рахунок місцевого бюджету", - йдеться в повідомленні.

Також щотижня проводитимуть комісійне обстеження вигрібних ям в приватних домоволодіннях, уточнюються питання вивезення стоків з ям і наявність договорів на вивіз.

На сьогодні обстежено майже дві тисячі домоволодінь, оформлено 270 договорів на вивезення стічних вод.

Гепатит А - хвороба печінки, що викликається вірусом, який поширюється, в основному, при споживанні неінфікованою (або невакцинованою) людиною харчових продуктів або води, забруднених фекаліями інфікованої людини. Хвороба тісно пов'язана з відсутністю безпечної води або їжі, неналежною санітарією і поганою особистою гігієною.

На відміну від гепатиту В і С інфікування гепатитом А не призводить до розвитку хронічної хвороби печінки і рідко закінчується смертельним результатом, але може викликати симптоми, що ослабляють здоров'я, і блискавичний гепатит (гостру печінкову недостатність), що часто є смертельним.

Нагадаємо, раніше поліція Миколаєва повідомила, що причиною гепатиту А в місті могла бути вода з крана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram