ГоловнаСуспільствоПодії

Росія другий день не пропускає українські фури на пункті пропуску в Харківській області

Близько 100 вантажівок стоять у черзі, ще стільки ж поїхали іншим маршрутом.

Росія другий день не пропускає українські фури на пункті пропуску в Харківській області
Очередь грузовиков на пункте пропуска "Гоптовка"
Фото: dpsu.gov.ua

Біля міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення "Гоптівка" в Харківській області зібралася черга з 100 вантажних автомобілів, які російські прикордонники не пускають на територію РФ. Про це повідомила Держприкордонслужба в неділю, 18 лютого.

"Протягом двох днів контрольні служби в російському пункті пропуску для автомобільного сполучення Гоптівка не здійснюють пропуску вантажних автомобілів через російсько-український кордон. Черга вантажівок, які скупчилися біля пункту пропуску Гоптівка становить близько 100 автомобілів. Ще близько 100 транспортних засобів повернулися в Україну, щоб їхати іншим маршрутом", - йдеться в повідомленні.

На офіційний запит Держприкордонслужби України щодо ситуації, що склалася, російська сторона не відповіла, однак люди, які їдуть з Росії, повідомили, що вантажні транспортні засоби не пропускають через кордон через несправність рентгенівського обладнання для огляду вантажів.

У прикордонному відомстві попросили всіх, хто має намір найближчим часом їхати в РФ через Гоптівку, враховувати обстановку на цьому напрямку.

Нагадаємо, раніше військова прокуратура затримала заступника начальника Харківського прикордонного загону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram