ГоловнаСуспільствоВійна

Генерал НАТО про постачання "Джавелін": Чому б Україні не виробляти свої ракети?

Генерал Ходжес вважає, що українська оборонна промисловість здатна сама виробляти комплекси такого типу.

Генерал НАТО про постачання "Джавелін": Чому б Україні не виробляти свої ракети?
Бен Ходжес
Фото: delfi.ee

Надання Україні переносних протитанкових ракетних комплексів "Джавелін" посилить позиції Києва на переговорах з врегулювання конфлікту на Донбасі, однак українська індустрія і сама здатна виробляти якісні ракети.

Про це в інтерв'ю "Deutsche Welle" заявив екс-командувач збройних сил США в Європі, стратег Центру Європейського політичного аналізу Бен Ходжес.

"В Україні є потужна оборонна промисловість, яка здатна виробляти якісні протитанкові комплекси, тому я раджу ретельно до неї придивитися. Це не захмарної складності технологія, чому б Україні не виробляти власні системи?", - наголосив генерал.

"Вашингтон зацікавлений в тому, щоб припинити насильство на Донбасі, але не так, щоб зберегти за Росією її досягнення на цій території", - додав Ходжес.

Що стосується можливої миротворчої місії ООН в регіоні, він наголосив, що "ключ - в тому, щоб контингент був надійним, тому ми повинні підібрати країни, професійні, здатні, сильні, які не можна відсунути в сторону". Ходжес вважає, що мова може йти про країни, які не входять до НАТО, наприклад Швеція чи Фінляндія.

Генерал зазначив, що мандат місії повинен чітко описувати правила переходу до бойових дій, ієрархію командування і завдання.

Нагадаємо, раніше Ходжес заявив, що "Джавелін" змусять росіян переглянути їх дії в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram