ГоловнаСуспільствоЖиття

У Чорне море увійшов другий ракетний есмінець США

Carney увійшов до акваторії Чорного моря слідом за есмінцем USS Ross.

У Чорне море увійшов другий ракетний есмінець США
Эсминец Carney
Фото: Korabli.eu

Ракетний есмінець Carney увійшов сьогодні, 18 лютого, в Чорне море. Судно буде брати участь в операціях із забезпечення безпеки на морі і зміцнення регіональної морської стабільності, а також зміцнення загальної готовності і військово-морського потенціалу серед союзників і партнерів НАТО. Повідомляє Інтерфакс, посилаючись на прес-службу Шостого флоту ВМС США.

"Маневри демонструють нашу загальну прихильність регіональної безпеки і зміцнюють загальний мир і стабільність", - наводяться в повідомленні слова командувача есмінцем капітана Пітера Халворсена.

Вчора, 17 лютого, в акваторію Чорного моря увійшов ракетний есмінець USS Ross. Бойовий корабель задіяно в завданні ударів крилатими ракетами "Томагавк" по аеродрому Шайрат в сирійській провінції Хомс у відповідь на хімічну атаку сирійських урядових сил в провінції Ідліб.

Після початку кризи на сході України в Чорне море регулярно заходять кораблі ВМС США і інших країн НАТО. Відповідно до Конвенції Монтре 1936 року, військові кораблі нечорноморських держав можуть перебувати в акваторії Чорного моря не більш як 21 добу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram