ГоловнаСуспільствоПодії

Три тисячі поліцейських стежитимуть за порядком у центрі Києва 18 лютого

"Будуть ще резерви, створені на випадок ускладнення оперативного стану".

Близько трьох тисяч співробітників Національної поліції та Національної гвардії забезпечуватимуть порядок у центрі Києва 18 лютого. Посилення заходів безпеки пов'язане з великою кількістю масових акцій, що призначені на цей день.

Про це повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко. 

"Ми будемо задіювати приблизно три тисячі правоохоронців. Це і Національна гвардія, і поліція. Будуть ще резерви, створені на випадок ускладнення оперативного стану. Буде задіяна, як завжди, кінологічна служба, посилені групи вибухотехніків. Проводитиметься поверхова перевірка", - сказав він.

"На завтра в нас є кілька заявлених акцій, у яких буде різна кількість учасників. Це й марш від парку Шевченка до Михайлівської площі, й акції безпосередньо на Майдані Незалежності з ходою Хрещатиком. Є хода від станції метро "Арсенальна" до Європейської площі, там теж відбуватиметься мітинг. Акції пов'язано з річницею подій 2014 року. Кількість заявлених учасників - від декількох тисяч до десятків тисяч. За нашими оцінками, буде менше".

Крищенко сказав, що обмежень доступу на Майдан Незалежності завтра не буде.

Нагадаємо, 15 лютого акція протесту біля Солом'янського районного суду Києва обернулася масовою бійкою з поліцейськими. Один зі співробітників поліції дістав вогнепальне поранення, у нього вистрілив член "Внутрішнього корпусу батальйону "Донбас". 36 учасників бійки були доправлені потім у відділення поліції, трьом з них повідомили про підозру.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram