ГоловнаСуспільствоПодії

У Тернополі затримали організаторів міжнародного каналу торгівлі людьми

Ними виявилися двоє студентів одного з місцевих вишів.

У Тернополі затримали організаторів міжнародного каналу торгівлі людьми
Задержанная в Тернополе студентка, причастна к торговле людьми
Фото: dpsu.gov.ua

Двох сутенерів, які вербували та переправляли українських жінок за кордон для надання сексуальних послуг, затримали в Тернополі вчора, 16 лютого. Водночас в аеропорту "Київ" правоохоронці зупинили двох дівчат, яких тернопільські студенти відправили в Об'єднані Арабські Емірати для надання ексорт-послуг. Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Сутенерами виявилися 21-річна студентка одного з тернопільських вишів та її спільниця-однолітка. Зловмисники шляхом обману та використовуючи погане матеріальне становище потенційних жертв, вербували дівчат для сфери секс-послуг у Туреччині та Об'єднаних Арабських Еміратах.

"Також забезпечували майбутніх жертв необхідними документами та квитками для перельоту. За свої послуги організатори каналу торгівлі людьми отримували від іноземців грошову винагороду майже 1000 доларів за кожну", - інформують прикордонники.

Так, вчора в ОАЕ з аеропорту "Київ" повинні були вилетіти дві дівчини - мешканки Тернополя та Львова.

"У міжнародному аеропорту "Київ" правоохоронці завадили переправлення двох дівчат в Об'єднані Арабські Емірати з метою надання сексуальних послуг", - йдеться в повідомленні. Затриманим організаторам злочинного бізнесу, відповідно до частини 2 ст. 149 КК ( торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передавання людини), загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Нагадаємо, раніше у Хмельницькій області мати намагалася продати 4-річного сина в жебраки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram