ГоловнаСуспільствоЖиття

​Прокуратура: власник БЦ "Гуллівер" заважає компанії, якій передали три поверхи Клименка

Правоохоронці викличуть Поліщука для дачі пояснень.

​Прокуратура: власник БЦ "Гуллівер" заважає компанії, якій передали три поверхи Клименка
Фото: facebook.com/LarysaSargan

Охорона власника київського бізнес-центру "Гуллівер" Віктора Поліщука 15 лютого вигнала представників компанії-управителя з трьох поверхів, арештованих судом у справі екс-міністра Олександра Клименка.

Про це повідомив слідчий з особливо важливих справ Головної військової прокуратури Віталій Опанасенко, передає "Укрінформ".

"Уся проблема в Поліщуку - власникові "Гулліверу". Це його охоронці вигнали представників компанії-управителя", - сказав він.

Слідчий заявив, що планує викликати Поліщука для дачі пояснень.

"Військова прокуратура виконала свою функцію і передала на зберігання АРМА речові докази у справі Клименка. У мене є до нього питання: з якого приводу він нам заважає і чому направляє до компанії-управителя своїх людей", - сказав Опанасенко.

Він пообіцяв, що прокуратура відреагує на дії Поліщука "в рамках чинного законодавства".

Нагадаємо, АРМА, згідно з рішенням Печерського районного суду Києва від 28 вересня 2017 року, призначено керуючим усіма нежитловими приміщеннями на 31-33 поверхах бізнес-центру "Гуллівер" у Києві. Вони були арештовані в рамках кримінального провадження проти колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка. Клименкові інкримінують створення так званих "податкових майданчиків", які у 2011-2014 роках дозволяли ухилятися від сплати податків. Загальна сума збитків, завданих державі, оцінюється майже в 96 млрд гривень.

Агентство кілька місяців домагалося передачі у своє управління цих приміщень. Зробити це вдалося лише 8 лютого, незважаючи на опір невстановлених осіб.

У четвер, 15 лютого, представників компанії "Навігатор", яку призначили управителем трьох поверхів бізнес-центру "Гуллівер", вигнали з одного з них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram