ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліграфія "Бліц-Інформ" має намір відновити і збільшити виробництво найближчим часом Актуально

Планується не тільки відновити кількість робочих місць - 2200 осіб, але і збільшити їх до 3000.

Поліграфія "Бліц-Інформ" має намір відновити і збільшити виробництво найближчим часом
Фото: УНИАН

Поліграфія "Бліц-Інформ" після занепаду має намір відновити і збільшити розміри виробництва найближчим часом.

Про це йшла мова на прес-конференції акціонерів підприємства в агентстві УНІАН.

"Наше завдання - повернути людей, які були змушені піти, залучити нових працівників і навчити їх. Команда має багато років стажу роботи на підприємстві, тому знає його можливості і прагне відновити їх. Вже через півтора-два роки наші амбіції зіграють на "плюс" і ми, сподіваюся, увійдемо в п'ятірку найкращих поліграфічних підприємств у Європі", - підкреслив гендиректор друкарні "Бліц-Принт" Костянтин Бурдак.

"Планується не тільки відновити кількість робочих місць - 2200 осіб, але і збільшити їх до 3000 (зараз на підприємстві працює лише 930 осіб). Ми розраховуємо у вересні поточного року вийти на рівень прибутковості і завантаження обладнання на 80%, тоді як на момент початку нашої реанімаційної програми мали лише 20%... Основна конкурентна стратегія - міжнародний ринок. Ми сподіваємося, що уряд буде більш протекціоністським до цієї галузі, що дасть змогу національному виробникові зайняти агресивнішу конкурентну позицію і в Україні, і, наприклад, в Європі", - зазначив президент АТ "Бліц-Інформ" Олег Дубровка.

Зазначимо, Приватне акціонерне товариство "Бліц-Інформ", яке протягом багатьох років було провідним підприємством із надання поліграфічних послуг, з січня 2018 року почало реалізовувати масштабну програму реанімації виробництва, модернізації виробничих процесів, а також вводити агресивніші маркетингові стратегії.

У 2014 році, після смерті засновника "Бліц-Інформ" Сергія Мельничука, акціонери кілька разів змінювали команду операційних директорів, але економічні показники діяльності "Бліц-Інформ" стрімко погіршувалися. У грудні 2017 року, в результаті того, що тодішній менеджмент не мав досвіду роботи в галузі, не мав стратегії претензійної роботи з кредиторською заборгованістю, була зроблена спроба втілити так звану "ситуативну продажну стратегію", коли задешево і оперативно розпродаються всі основні активи. В результаті зупинилася робота ключових підприємств "Бліц-Пак" і "Бліц-Флекс", а більшість основних фахівців, які забезпечували унікальний виробничий процес і створювали конкурентні переваги холдингу, втратили роботу. Зараз на підприємстві працює лише 930 осіб, тоді як ще зовсім недавно їх було 2200.

Після декількох спроб врегулювати ситуацію на підприємстві, власник Наталія Мельничук продала акції компанії, щоб таким чином істотно посилити вплив акціонерів на операційний менеджмент. Нові акціонери детально вивчивши ситуацію, ухвалили рішення про повну зміну команди управлінців "Бліц-Інформ", повернення на підприємство звільнених фахівців, а також запропонували цікаві програми реструктуризації боргів найбільшим кредиторам.

"Бліц-Інформ" - підприємство поліграфічної промисловості в Києві, є одним з лідерів видавничої і поліграфічної сфери в Україні. Засноване в грудні 1992 року. Виробляє більш ніж 70% промислової продукції Деснянського району Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram