ГоловнаСуспільствоВійна

Геращенко про поетапне введення миротворців: Це підігравання Росії. Цього не буде

"Це російський сценарій - встановити місію на лінії зіткнення, відрізавши цим Донбас від України".

Геращенко про поетапне введення миротворців: Це підігравання Росії. Цього не буде
Фото: Facebook/Iryna Gerashchenko

Представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко вважає поетапне введення миротворчої місії "підіграванням Росії".

Про це вона заявила на брифінгу.

"Я з подивом почула заяви деяких колег, депутатів, лідерів партій, які не голосували за закон про реінтеграцію Донбасу, що нібито можна говорити про поетапне встановлення місії. Це повне підігравання Росії, тому що в Росії кожен етап закінчується там, де вони почали гру. Це російський сценарій - встановити миротворчу місію на лінії зіткнення, відрізавши цим Донбас від України і зробивши там закриту територію, заморозивши конфлікт. Очевидно, цього не буде", - сказала Геращенко.

За повідомленнями ЗМІ, після останньої зустрічі з помічником президента РФ Владиславом Сурковим спецпредставник США з питань України Курт Волкер повідомив, що миротворча місія ООН могла б почати свою роботу на лінії розмежування, а потім бути розширеною на непідконтрольну територію Донбасу.

Нагадаємо, 12 лютого президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з Володимиром Путіним, під час якої обговорив з ним питання введення миротворців на Донбас. Порошенко розраховує, що місія ООН буде розміщена на Донбасі в поточному році.

Необхідну чисельність миротворців на Донбасі оцінили в 20 тисяч. Це питання обговорюватимуть на Мюнхенській конференції з безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram