ГоловнаСуспільствоПодії

У Кам'янському рейдери захопили підприємство і взяли працівників у заручники

У спецоперації проти загарбників задіяли 100 правоохоронців.

У Кам'янському рейдери захопили підприємство і взяли працівників у заручники
Фото: dp.npu.gov.ua

У Кам'янському (колишній Дніпродзержинськ) Дніпропетровської області поліція провела спецоперацію зі звільнення заручників.

"14 лютого близько 16:00 в поліцію надійшло повідомлення про те, що на територію промислового підприємства в м. Кам'янське увірвалися озброєні чоловіки. Нападники прикривали обличчя масками, побили працівників підприємства і заборонили їм виходити з приміщення", - повідомляють на сайті поліції.

В операції були задіяні 100 правоохоронців. Під час звільнення заручників ніхто не постраждав. Усіх осіб, які проникли на територію підприємства, затримали. У них вилучено сім одиниць мисливської гладкоствольної зброї, один пристрій травматичної дії, боєприпаси і сім ножів.

Порушено два кримінальні провадження за ч. 3 ст. 206 (протидія законній господарській діяльності) і ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Місцеве видання "Событие" пише, що семеро озброєних чоловіків увірвалися в адміністративне приміщення підприємства "Дніпродзержинський завод Метсплав", викрали статутні та бухгалтерські документи та поїхали. Через кілька хвилин у цех заводу увірвалися близько 60 озброєних людей і захопили працівників підприємства, відібрали в них гаманці та телефони і представилися новими власниками.

Директор підприємства Анатолій Цимбалій повідомив, що 12 лютого були проведені зміни в єдиному реєстрі і замість реальних засновників власником підприємства став якийсь громадянин Молдови.

"Зроблено це було за рішенням якогось сільського суду. Ніяких угод і боргів у підприємства не було. 12 числа громадянин Молдови продав наш об'єкт дніпропетровському підприємству", - повідомив представник одного із засновників заводу.

Ближче до 19:00 екіпірованим співробітникам поліції вдалося проникнути на територію підприємства, після чого звідти долинули два постріли і крики, повідомляють на сайті. Незабаром усіх працівників було звільнено.

За даними "События", в захопленні брала участь охоронна фірма із Запоріжжя "Альтернатива-консалтинг".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram