ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Двоє дітей померли через ускладнення грипу за тиждень

Епідемічний поріг в Україні перевищено на 16,8%.

Двоє дітей померли через ускладнення грипу за тиждень
Фото: kievskaya.com.ua

В Україні з 5 по 11 лютого зареєстровано два летальних випадки серед дітей через ускладнення від грипу. Всього на грип та ГРВІ захворіли майже 260 тисяч осіб, повідомляє прес-служба Центру громадського здоров'я МОЗ України.

"Епідемічний поріг в Україні перевищено на 16,8%. Поріг перевищено у Вінницькій, Волинській, Житомирській, Рівненській та Хмельницькій областях. На грип та ГРВІ захворіли 258 036 осіб, з них 70% - діти ... На звітному тижні зареєстровані два летальних випадки серед дітей до 17 років від грипу і риновірусної інфекції", - йдеться в повідомленні.

Загалом, згідно з інформаційним бюлетенем Центру грипу та ГРВІ, епідемічні пороги перевищені до 25% в таких регіонах: Вінницька область - на 8,1%, Волинська - 7,7%, Житомирська - 12,3%, Рівненська - 4,7% і Хмельницька - на 5,7%. У ЦГЗ зазначають, що це свідчить про середню інтенсивність активності грипу та ГРВІ.

З початку епідемічного сезону щеплення проти грипу зробили 181 081 осіб.

У Центрі громадського здоров'я відзначають, що симптоми грипу, такі як висока температура, лихоманка, головний біль, ломота у м'язах і суглобах можуть проявлятися раптово і тривати від кількох днів до кількох тижнів. Фахівці закликають при перших симптомах звертатися до лікаря і не займатися самолікуванням.

Раніше повідомлялося, що в Японії створено препарат, який убиває вірус грипу за добу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram