ГоловнаСуспільствоВійна

Україна в Мінську зажадала гарантій безпеки для відновлення мобільного зв'язку в ОРДЛО

Київ також висловив готовність іти на компроміси в питанні обміну.

Україна в Мінську зажадала гарантій безпеки для відновлення мобільного зв'язку в ОРДЛО
Фото: twitter.com/BelarusMID

Україна протягом засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську зажадала гарантій безпеки для відновлення мобільного зв'язку в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Про це за підсумками переговорів Контактної групи повідомила прес-секретар представника України Леоніда Кучми Дарія Оліфер у фейсбуці.

Загалом необхідно полагодити 17 об'єктів, однак поки що жоден з них не полагоджено через відсутність режиму тиші, додала вона.

Також українська сторона очікує, що друга хвиля звільнення утримуваних осіб відбудеться якомога швидше.

"Українська сторона готова до компромісів заради того, щоб люди повернулися додому", - зазначила Оліфер.

Також Україна закликала РФ переглянути свою позицію щодо важливої гуманітарної ініціативи - створення за участю України, РФ, Міжнародного Комітету Червоного Хреста тристороннього механізму пошуку зниклих безвісти, до роботи якого будуть запрошувати представників ОРДЛО. Поки що РФ відмовляється брати участь у цій роботі.

Українська сторона і на рівні підгруп, і в рамках Тристоронньої контактної групи вкотре озвучила вимогу відкрити КПВВ "Золоте".

Нагадаємо, сигнал Vodafone на непідконтрольній території Донбасу зник посеред дня 11 січня. Виявилося, що був пошкоджений магістральний оптоволоконний кабель у районі підконтрольної "ДНР" Оленівки. Компанія висловила готовність провести ремонт, але зажадала забезпечення безпеки.

17 січня після отримання гарантій безпеки були розпочаті ремонтні роботи. 19 січня Vodafone відновив зв'язок на окупованій частині Луганської області. У компанії зазначили, що в Донецьку мережа "не піднімається" з невідомої причини.

"Vodafone-Україна" - єдиний український мобільний оператор, який працював на окупованих територіях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram