ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд продовжив арешт двох підозрюваних у вбивстві Вороненкова

Тарасенко і Лось залишаться під вартою до квітня.

Суд продовжив арешт двох підозрюваних у вбивстві Вороненкова
Фото: goodvin.info

Голосіївський районний суд Києва продовжив на 60 діб запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права застави підозрюваним у вбивстві колишнього депутата Державної думи РФ Дениса Вороненкова - Ярославу Тарасенку та Олександру Лосеві.

Про це повідомляється на сайті столичної прокуратури.

У прокуратурі нагадали, що 36-річному жителю Павлограда Дніпропетровської області (який виконував роль водія), а також його спільнику - 39-річному уродженцю Херсонської області, який брав участь в організації злочину і безпосередньо здійснював спостереження за Вороненковим, було повідомлено про підозру у п. 12 ч. 2 ст. 115 КК (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, Вороненков був убитий в центрі Києва 23 березня минулого року. Вбивця Павло Паршов був поранений охоронцем екс-депутата і згодом помер у лікарні. У вбивці також був спільник - Ярослав Левенець, який з 2012 року перебуває в розшуку за економічні злочини. В співучасті у вбивстві також підозрюють Ярослава Тарасенка, його затримали 16 липня.

У жовтні генпрокурор Юрій Луценко повідомив про двох фігурантів справи, які перебувають під вартою. За його словами, мова йшла про Лося і Тарасенка, вони арештовані і перебувають в СІЗО, ще двоє у розшуку - Ярослав Левенець і Юрій Василенко, який є керівником злочинної групи.

Крім того, генпрокурор повідомив, що замовником вбивства Вороненкова був підконтрольний ФСБ Росії кримінальний авторитет Володимир Тюрін, колишній цивільний чоловік вдови Вороненкова Марії Максакової. Мотиви у вбивства, за версією слідства, були політичні і особисті. За інформацією розвідки Міноборони, Василенко за організацію цього злочину повинен був отримати "контроль" над Харківською областю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram