ГоловнаСуспільствоВійна

США готові допомогти зупинити війну на Донбасі, але Росія повинна обрати мир, - Волкер

"Вчора була третя річниця підписання Комплексу заходів щодо виконання Мінських угод".

США готові допомогти зупинити війну на Донбасі, але Росія повинна обрати мир, - Волкер
Фото: Сергей Нужненко/Радио Свобода

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер констатував, що на Донбасі досі тривають бойові дії, незважаючи на підписання Мінських угод три роки тому.

Про це він написав у своєму мікроблозі Twitter.

"Вчора була річниця підписання Комплексу заходів щодо виконання Мінських угод - три роки тому, досі триває гаряча війна", - написав Волкер.

Він також підкреслив, що США готові допомогти Україні в припиненні бойових дій на Донбасі, але Російська Федерація повинна обрати мирне вирішення конфлікту.

"США готові допомогти припинити бойові дії, але Росія повинна обрати мир", - заявив Волкер.

Нагадаємо, Волкер вважає, що бойові дії на сході України можна закінчити за рік. Волкер і помічник російського президента Путіна Владислав Сурков намагаються домовитися про формат миротворчої місії для Донбасу. Попередня їхня зустріч відбулася 26 січня в Дубаї, на ній не було досягнуто жодного результату.

26 січня Волкер і Сурков провели зустріч у Дубаї, під час якої обговорювали ухвалений закон про реінтеграцію Донбасу, однак жодних конкретних рішень за підсумками зустрічі ухвалено не було.

Напередодні Волкер відвідав Київ. Він обговорив ситуацію на Донбасі з президентом Петром Порошенком, начальником Генштабу ЗСУ Віктором Муженком і міністром з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадимом Чернишом. Також Волкер обговорив із секретарем РНБО Олександром Турчиновим законопроект про реінтеграцію Донбасу.

У листопаді минулого року Волкер в інтерв'ю LB.ua говорив, що мета США - домогтися повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Наступні переговори Волкера і Суркова заплановані на березень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram