ГоловнаСуспільствоПодії

У Рівненській області видобувач бурштину пропонував офіцеру СБУ $2000 на тиждень

Удома в чоловіка знайшли більш ніж 15 тисяч доларів.

У Рівненській області видобувач бурштину пропонував офіцеру СБУ $2000 на тиждень
Фото: ssu.gov.ua

СБУ, військова прокуратура і Нацполіція затримали в Рівненській області організатора незаконного видобутку бурштину, який намагався дати хабар співробітникові спецслужби.

"Ділок запропонував керівнику одного з міжрайонних підрозділів СБУ дві тисячі доларів на тиждень за невтручання в протиправний бізнес. Офіцер відразу ж повідомив керівництво про незаконну пропозицію", - повідомляють на сайті СБУ.

Під час передачі хабара чоловіка затримали. Під час обшуку в нього вдома знайшли більш ніж 15 тисяч доларів, незареєстровану вогнепальну зброю і посвідчення працівника внутрішньої безпеки Нацполіції з ознаками підробки.

Зловмисникові готуються повідомити про підозру за ч. 3 ст. 369 (дача хабара) Кримінального кодексу України. Йому загрожує від чотирьох до восьми років в'язниці.

Нагадаємо, проблему незаконного видобутку бурштину в Рівненській, Житомирській і Волинській областях намагаються вирішити вже кілька років, але поки що безуспішно. Одна з перешкод - відсутність законодавства для легалізації цього виду бізнесу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram