ГоловнаСуспільствоЖиття

Міноборони призупинило виробництво санітарних "Богданів"

У автомобілів виявили недоліки технічної та медичної частин.

Міноборони призупинило виробництво санітарних "Богданів"
Санитарный автомобиль "Богдан 2251"

Подальше виробництво санітарних автомобілів "Богдан 2251" буде можливим тільки після усунення виявлених недоліків технічної та медичної частин. Таке рішення ухвалили в Міністерстві оборони, передає УП.

У транспортному засобі знайшли три недоліки: вихід з ладу паливної системи, недосконалість ходової частини та медичного КУНГу.

"Було ухвалено рішення сформувати три робочі групи із залученням представників усіх зацікавлених сторін з метою вироблення пропозицій щодо усунення виявлених недоліків і вдосконалення технічної, медичної та експлуатаційної складових санітарних автомобілів "Богдан 2251", - йдеться в повідомленні.

Наприкінці січня Рада волонтерів при Міноборони повідомила, що 25 з 50 доставлених на фронт автомобілів "Богдан-2251" довелося ремонтувати або повертати на завод.

Згідно з державним оборонним замовленням, Міністерству оборони було передано 100 автомобілів. Зараз ЗСУ взяли половину.

Санітарний автомобіль "Богдан 2251" проводиться корпорацією "Богдан Моторс". Розробка авто, як заявлялося, велася спільно з фахівцями Міноборони з урахуванням потреб військових лікарів. Вартість автомобіля склала $32 тис. за одиницю.

Нагадаємо, бенефіціаром корпорації "Богдан Моторс" є перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, який відповідає за оборонно-промисловий комплекс. Раніше його бізнес-партнером у корпорації був президент Петро Порошенко.

Також у березні 2017 року "Богдан" домовився про виробництво армійських вантажівок МАЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram