ГоловнаСуспільствоЖиття

Обвинувачених у тероризмі сімферопольців залишили в СІЗО на два місяці

Засідання проходили в закритому режимі, родичів не пустили в будівлю суду.

9 лютого підконтрольний Росії Верховний суд Криму продовжив на два місяці запобіжний захід у вигляді утримання в СІЗО обвинуваченим у тероризмі кримським татарам з Сімферопольського району - Узаіру і Теймуру Абдуллаєвим, Емілю Джемаденову, Айдеру Саледінову і Рустему Ісмаїлову.

Таким чином, фігуранти сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" залишаться в ізоляторі до 11 квітня.

Засідання проходили в закритому режимі, родичів та інших активістів, які прийшли на суди, в приміщення не пустили. Вони написали відповідні скарги на ім'я голови суду.

Ліана Бєлялова, дружина Еміля Джемаденова розповіла, що їхній старший син Юсуф попросив взяти його зі собою на засідання, щоб побачити батька. Хлопчик на аркуші формату А4 написав: "Поверніть мені мого тата".

Юсуф Джемаденов, син кримського татарина Еміля Джемаденова, якого окупаційна влада звинувачує в тероризмі
Фото: facebook.com/emilqirimli
Юсуф Джемаденов, син кримського татарина Еміля Джемаденова, якого окупаційна влада звинувачує в тероризмі

"Скільки ми тут перебуваємо, він до мене підходить і каже: йдемо вже на суд, давай зайдемо на суд. я йому пояснила, що суд почався і нас не пропускають, і тата ти побачити сьогодні не зможеш", - сказала дружина політв'язня.

Адвокат Джемаденова Едем Семедляєв розповів, що його підзахисний почуває себе нормально.

"Він не впав духом, подякував усім, хто приходить, цікавиться долями його і хлопців. Еміль сказав, що його тут тримають тільки через те, що він мусульманин і кримський татарин. На суді він заявив, що не згоден з тією ситуацією, в якій опинився сьогодні Крим", - передав слова Джемаденова Семедляєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram