ГоловнаСуспільствоЖиття

Начальник Генштабу: Ми не збираємося форсувати Волгу

У ЗСУ немає завдань за межами кордонів України.

Начальник Генштабу: Ми не збираємося форсувати Волгу
Виктор Муженко
Фото: mil.gov.ua

Начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко назвав одним з ключових пріоритетів військової реформи підготовку військ і підвищення їхньої мобільності.

Про це він заявив на зустрічі з членами Київської асоціації військових аташе, повідомляється на сайті  Міноборони.

За словами Муженка, йдеться про переміщення відповідних сил і засобів - бригад, полків, батальйонів, виходячи з активності й оцінки характеру дій противника. Ці дії відпрацьовувалися під час стратегічних навчань, які передбачали переміщення і здійснення маневрів на великі відстані: "Літня гроза 2016", "Південний вітер 2016" і "Непохитна стійкість 2017".

Муженко зазначив, що під час таких навчань велика увага приділяється здатності військ долати водні перешкоди.

"Ми не збираємося форсувати Волгу. Ми збираємося йти по своїй території і по своїй землі. Хоч які б хтось там укидав "фейкові" документи, у нас немає завдань за межами кордонів України", - наголосив генерал.  

За підсумками зустрічі полковник Норберт Хесс, аташе з питань оборони Німеччини і президент Київської асоціації військових аташе високо оцінили прогрес у реформах, якого ЗСУ досягли 2017 року.

"Ви і ваші Збройні Сили досягли досить значного прогресу... Справа тут не просто в досягненнях за короткий час, а в тому, що все це було зроблено під час війни. Я не знаю жодного народу, жодної країни, яка зробила те, що ви робите нині", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше Муженко розпорядився підготувати ЗСУ до прийняття на озброєння американських протитанкових ракетних комплексів "Джавелін".

28 січня президент Петро Порошенко підписав указ про держоборонзамовлення на 2018-2020 роки.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram