ГоловнаСуспільствоПодії

Невідомі кинули димові шашки і кувалдами б'ють двері в БЦ "Гулівер" у Києві (оновлено)

На першому поверсі перебуває кілька десятків невідомих молодих людей у чорному.

Невідомі кинули димові шашки і кувалдами б'ють двері в БЦ "Гулівер" у Києві (оновлено)
Фото: facebook.com/LarysaSargan

Конфлікт навколо БЦ "Гулівер" у Києві загострився, повідомляє прес-служба Нацагентства з питань управління активами.

"Станом на 19:00 на 31, 32 і 33 поверхах БЦ "Гулівер" відбувається конфлікт між представниками компанії-управителя і невстановленими особами, які називають себе представниками власника приміщень або представниками компанії-балансоутримувача будівлі бізнес-центру. На цю хвилину шляхом фізичного тиску представників компанії-управителя витіснили з приміщень на одному з поверхів будівлі", - інформують у відомстві.

Повідомляється, що невстановлені особи застосовують димові шашки, в результаті чого спрацювала пожежна сигналізація. Кувалдами руйнуються вхідні двері, конфлікт загострюється.

Національне агентство розцінює такі дії, як злісне порушення ухвали суду, що є кримінально караним діянням.

Через повідомлення про пожежу людей з 31-33 поверхів бізнес-центру евакуюють, повідомляє 112 Україна.

Повідомляється, що ліфти в цей час в приміщенні не працюють, і працівникам довелося спускатися сходами. До бізнес-центру прибула "швидка". Усередині працюють представники ДержНС і поліції.

Пожежа почалася на 32-му поверсі, де розташований офіс медіахолдингу "Вести". З самого ранку там силовики проводили обшуки.Силовики залишили приміщення орієнтовно о 17:45.

Оновлення. На першому поверсі бізнес-центру "Гулівер" перебуває кілька десятків невідомих молодих людей в чорному.

Про це в фейсбуці написав київський активіст і блогер Олександр Довгий.

Нагадаємо, вранці 8 лютого в офіс бізнес-центру "Гулівер" (Київ), в якому перебувають редакції газети, сайту і радіо "Вісті", увійшли десятки представників Національної поліції та Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

АРМА згідно з рішенням Печерського районного суду Києва від 28 вересня 2017 року призначено управителем всіх нежитлових приміщень на 31-33 поверхах бізнес-центру "Гулівер" в Києві. Вони були заарештовані в рамках кримінального провадження проти колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка. Клименку інкримінують створення так званих "податкових майданчиків", які в 2011-2014 роках дозволяли ухилятися від сплати податків. Загальна сума збитків, завданих державі, оцінюється майже в 96 млрд гривень.

Агентство вже кілька місяців добивається передачі в своє управління цих приміщень.

Останній раз представники АРМА намагалися зайти в "Гулівер" в суботу, 3 лютого. Тоді їм це не вдалося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram