ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура повернула державі 19 га лісу, які родич Арбузова незаконно відгородив парканом

Зазначені лісові землі перебували в користуванні держпідприємства "Київське лісове господарство".

Прокуратура повернула державі 19 га лісу, які родич Арбузова незаконно відгородив парканом
Фото: kobl.gp.gov.ua

Прокуратура Київської області повернула державі близько 19 га лісу на території Києво-Святошинського району, які родич колишнього віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова незаконно відгородив парканом.

Про це повідомляється на сайті прокуратури.

Встановлено, що у 2012 році Київська ОДА родичу колишнього віце-прем'єра надала в довгострокове тимчасове користування лісову ділянку загальною площею понад 19 га для культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей на території Дмитрівської сільської ради Києво-Святошинського району. Зазначені лісові землі перебували в користуванні держпідприємства "Київське лісове господарство".

Як з'ясувалося, використання спірної земділянки і встановлення навколо неї огорожі було здійснено з порушенням норм чинного законодавства, оскільки тимчасовий землекористувач у встановленому порядку не набув статусу суб'єкта господарювання, ніяких послуг на отриманій в користування лісовій ділянці культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей не здійснював, в зв'язку з чим і не міг на такій ділянці зводити тимчасові будівлі і споруди.

"Реагуючи на зазначені порушення, прокуратура Київської області звернулася до суду з вимогою про розірвання договору та повернення земельної ділянки в користування ДП «Київське лісове господарство» в придатному для використання стані, демонтувавши паркан. Завдяки наполегливості і принциповій позиції прокуратури в апеляційній інстанції позов було задоволено", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, в квітні 2014 року Генпрокуратура почала перевірки і заявила про намір повернути до Державного лісового фонду землі, зокрема в Київській області, виділені Арбузову з порушеннями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram