ГоловнаСуспільствоЖиття

В університеті Луцька нелегально майнили криптовалюту

Правоохоронці вилучили техніку та провели обшуки.

В університеті Луцька нелегально майнили криптовалюту

У Луцькому національному технічному університеті виявили обладнання для нелегального майнінгу криптовалюти.

Про це повідомляється на сайті прокуратури Волинської області

Зокрема, в університеті знайшли і вилучили комп'ютерну техніку, флеш-носії та інше обладнання, яке ймовірно використовувалося для майнингу криптовалюти і було встановлено в приміщенні навчального закладу.

"Триває досудове розслідування. Перевіряється причетність одного із співробітників вузу до несанкціонованого втручання в роботу його електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем та комп'ютерних мереж. За місцем проживання працівника також проведено обшук, під час якого вилучено комп'ютерну техніку", - наголошується в повідомленні.

Обшуки проводилися під час розслідування кримінального провадження про несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем та комп'ютерних мереж (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 361 КК України).

Нагадаємо, раніше СБУ накрила ферму майнерів, які фінансували "ЛНР" і "ДНР". "Ферми" організувала група громадян Росії і України. Дохід прямував на фінансування бойовиків і підтримку низки антиукраїнських сайтів. Устаткування для майнінгу доставлялося з Росії.

Експерти вважають, що невизначений статус криптовалюти може перетворити Україну в гавань кібершахрайства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram