ГоловнаСуспільствоВійна

Число обстрілів на Донбасі зросло до 17

Поранено одного військового.

Число обстрілів на Донбасі зросло до 17
Фото: Макс Левін

Упродовж минулої доби незаконні збройні формування 17 разів обстріляли позиції Збройних Сил України, внаслідок чого один український військовослужбовець отримав бойову травму.

Військові лікарі оперативно надали йому необхідну допомогу, повідомили в прес-центрі штабу АТО.

"За минулу добу російсько-окупаційні угруповання збільшили кількість і інтенсивність обстрілів у бік українських захисників. Крім важких мінометів, противник на деяких ділянках лінії зіткнення застосував танкове озброєння і артилерію, що є грубим порушенням Мінських домовленостей. З настанням сутінків вогневі провокації тільки посилилися", - йдеться в повідомленні.

На Луганському напрямку у вечірній час епіцентром напруження стала Світлодарська дуга. Тут ворог застосував артилерійські установки калібру 122 мм і неодноразово вів вогонь зі 120-міліметрових мінометів по позиціях українських захисників навколо Луганського. Десять 122-міліметрових артилерійських снарядів і близько двох десятків 120-міліметровихм мін розірвалися поруч з опорними пунктами неподалік Троїцького. У районі Кримського НВФ обстрілювали українських захисників з мінометів різних калібрів і гранатометів, а біля Новгородського вели вогонь з 82-міліметрових мінометів і легкого піхотного озброєння.

На Донецькому напрямку було відносно спокійно, але вдень агресор понад годину вів вогонь з озброєння танка, гранатометів різних видів і великокаліберних кулеметів поблизу Пісків. Гранатомети і кулемети бойовики застосували і на Приазов'ї, біля Широкиного.

Крім того, підрозділ ППО збив БПЛА російського виробництва "Орлан-10", що свідчить про черговий факт присутності російського озброєння на Донбасі.

За останні півтора місяця це вже четвертий збитий безпілотник цього типу.

Нагадаємо, у вівторок бойовики 14 разів прицільно обстріляли позиції бійців антитерористичної операції на Донбасі. У результаті троє військовослужбовців отримали поранення, ще один - бойову травму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram