ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 14 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі

Троє військовослужбовців отримали поранення і травми.

За добу бойовики 14 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі
Фото: Макс Левін

За минулу добу бойовики 14 разів прицільно обстріляли позиції бійців антитерористичної операції на Донбасі. У результаті троє військовослужбовців отримали поранення, ще один - бойову травму.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

"Російсько-окупаційні війська продовжили обстрілювати опорні пункти Збройних Сил України, в тому числі і зі зброї, забороненої Мінськими домовленостями. Особливо активно противник порушував домовленості про припинення вогню у вечірній час", - йдеться в повідомленні.

На Луганському напрямку в темний час доби бойовики активізували обстріл у районі Троїцького - тут вони неодноразово вели вогонь по позиціях ЗСУ з і 120-міліметрових мінометів, зенітної установки і великокаліберних кулеметів. З протитанкового ракетного комплексу обстрілювали захисників Кримського, з гранатометів - захисників Катеринівки, а зі стрілецької зброї порушували перемир'я неподалік Станиці Луганської.

У світлий час доби терористи вели вогонь з мінометів калібру 120 і 82 мм неподалік Новозванівки, а по позиціях біля Новоолександрівки стріляли з гранатометів і великокаліберних кулеметів.

На Донецькому напрямку основна вогнева активність бойовиків була зосереджена на Приазов'ї. Зокрема, міномети калібру 120 мм і 82 мм, гранатомети і великокаліберні кулемети застосовували під час обстрілу біля Лебединського. З 82-міліметрового міномета і піхотного озброєння російсько-окупаційні війська вели вогонь по українських опорних пунктах поблизу Павлополя, а з мінометів калібру 120 мм - Широкиного. Крім того, неподалік Богданівки терористи застосовували озброєння БМП, а біля Водяного обстрілювали укріппункти ЗСУ зі стрілецької зброї.

Нагадаємо, у вівторок протягом дня бойовики п'ять разів порушували режим припинення в зоні АТО, в результаті двоє військовослужбовців отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram