ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд не зміг обрати запобіжний захід учасникам ДТП з 6 загиблими в Харкові

Суддя переніс оголошення свого рішення на 14:00 7 лютого.

Київський районний суд не зміг обрати запобіжний захід учасникам дорожньо-транспортної пригоди в Харкові в жовтні минулого року, в результаті якої загинули шість чоловік і п'ятеро отримали травми, Геннадію Дронову і Олені Зайцевій. Про це інформує місцеве видання NewsRoom.

Повідомляється, що суддя Віктор Попрас переніс оголошення свого рішення на 14:00 середи, 7 лютого.

Фото: newsroom.kh.ua

Звинувачення вимагало продовжити обом фігурантам арешт на 60 днів без права внесення застави. Позиції водіїв щодо цього рішення розділилися, зазначає видання. Олена Зайцева, що перебувала за кермом Lexus, заявила, що не буде протестувати проти подальшого перебування в СІЗО, а Геннадій Дронов не погодився з вимогами прокуратури.

"Ми не згодні з клопотанням про утримання під вартою. Я і мій підзахисний вважаємо, що прокурор повертається до ризиків, які вже були спростовані", - заявив представник водія Volkswagen Touareg.

Адвокат Геннадія Дронова подав суду клопотання про пом'якшення запобіжного заходу з утримання під вартою на домашній арешт.

Крім того, учасники аварії зі своїми юристами озвучили протилежні думки щодо розгляду справи по суті. Захист Дронова виступив проти передачі обвинувального акту до суду, оскільки "ще рано про це говорити", тоді як, за словами Зайцевої, судовий розгляд вже можна починати.

Проти передачі звинувачення в нинішньому вигляді також висловилися адвокати, що представляють близьких жертв ДТП.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної Олени Зайцевої, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, скоїв зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. В результаті зіткнення Lexus вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів, п'ятеро з яких загинули на місці (чотири дівчини і хлопець). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня.

20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. На засіданні адвокат Зайцевої Юлія Козир заявила, що водій другого автомобіля Геннадій Дронов порушив ПДР. 6 листопада йому було оголошено про підозру за ч.3 ст. 286. КК.

8 листопада суд відправив Дронова під варту без можливості внесення застави. 13 грудня суд продовжив запобіжний захід обом підозрюваним до 10 лютого включно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram