ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львові комунальники відсудили 20 тис. гривень у водіїв, які заважали руху трамваїв

У січні 2018 року через ДТП і паркування в недозволених місцях "Львівелектротранс" зупиняв свої транспортні засоби на 66 годин.

У Львові комунальники відсудили 20 тис. гривень у водіїв, які заважали руху трамваїв
Фото: http://vinnikiplus.in.ua

Комунальне підприємство "Львівелектротранс" вперше домоглося відшкодування коштів від водіїв автомобілів, які заважали руху міських трамваїв.

Про це повідомляє Zaxid.net з посиланням на прес-секретаря КП Івана Бондаря.

За його словами, вже чотири водії сплатили штрафи на загальну суму понад 20 тис. гривень. Так, зокрема, в реєстрі судових рішень оприлюднені рішення Сихівського райсуду Львова та Золочівського райсуду Львівської області.

У першому випадку суд стягнув з водія Ford 6196 гривень за простій трамваїв №2, 9 та 10 в результаті ДТП на вул. Свободи в лютому 2017 року. У другому випадку суд зобов'язав водія Renault виплатити 9826 гривень за простій трамваїв №2, 7 і 10 через ДТП на вул. Личаківській, що відбулася в грудні 2015 року.

Крім того, за словами Бондаря, аналогічні випадки розглядалися в Шевченківському райсуді Львова та Пустомитівському районному суді області, проте винуватці визнали законність позовів і погодилися сплатити відшкодування без рішень суду.

Водночас, за інформацією "Львівелектротрансу", в січні 2018 року через ДТП і паркування в недозволених місцях, підприємство вимушено зупинило свої транспортні засоби на 66 годин. Зокрема, зафіксовано 32 випадки простою через неправильне паркування, які затримали рух міського електротранспорту на 15 годин, а також 69 випадків ДТП, які спричинили 51 годину затримки в русі.

Нагадаємо, в серпні минулого року в Києві невідомі в масках заблокували рух трамвая і розмалювали його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram