ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Проектний офіс передав Міністерству охорони здоров'я систему eHealth

Результати технічної оцінки свідчать про відповідність продукту заявленим характеристикам.

Проектний офіс передав Міністерству охорони здоров'я систему eHealth
Фото: Макс Требухов

Проектний офіс передав Міністерству охорони здоров'я "мінімальний життєздатний продукт" Національної електронної системи охорони здоров'я eHealth.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу офісу.

"Відсьогодні подальшою розробкою і впровадженням eHealth займатиметься МОЗ, для чого в грудні 2017 року було створено ДП "Електронне здоров'я", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що створення системи фінансували коштом міжнародних донорів - урядів США і Канади, а також Глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією.

Продукт передано Міністерству охорони здоров'я на безоплатній основі.

Зазначають, що результати технічної оцінки свідчать про відповідність продукту заявленим характеристикам і меморандуму, підписаному між відомством і громадськими організаціями стосовно розробки електронної системи. "MVP eHealth рекомендовано до введення в експлуатацію без подальших застережень", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, електронна система охорони здоров'я eHealth необхідна для реалізації принципу "Гроші йдуть за пацієнтом". У червні 2017 року пілотний проект eHealth стартував у Києві, Черкасах і Дніпрі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram