ГоловнаСуспільствоЖиття

В аеропорту "Бориспіль" митники вилучили в росіянина 90 тис. євро і 225 доларів

Пасажир не надав митної декларації, оформленої належним чином.

В аеропорту "Бориспіль" митники вилучили в росіянина 90 тис. євро і 225 доларів
Фото: ГФС

Працівники митного поста міжнародного аеропорту "Бориспіль" зафіксували спробу незаконного ввезення максимальної цього року суми валюти.

Про це повідомляють на сайті Державної фіскальної служби.

Зазначають, що громадянин Росії, який прилетів авіарейсом транзитом через Латвію, намагався ввезти на територію України з порушенням митних правил 100 тис. євро і 225 доларів США.

"Для проходження митного контролю громадянин самостійно обрав спрощену систему - «зелений коридор», де, зокрема, передбачена наявність у громадян готівки в сумі, що не перевищує 10 тис. євро (або еквівалент цієї суми в іншій валюті). На момент проходження контролю пасажир не надав митної декларації, оформленої належним чином, і до перетину «білої лінії» до митників не звертався", - йдеться в повідомленні.

Після перетину "білої лінії", яка означає закінчення "зеленого коридору", митники поцікавилися в чоловіка наявністю в нього готівки, на що він відповів, що "має при собі багато грошей" - 100 тис.

"Після цього пасажира запросили в службову кімнату, де він видав 225 доларів США і 100 тис. євро, які були в плечовій торбі. Зазначена готівка переміщалася без ознак приховування. З виявленої суми громадянину, згідно з чинним законодавством, було пропущено 10 тис. євро. Вилучено за протоколом згідно зі ст. 471 Митного кодексу України до винесення судом рішення у справі 225 доларів США і 90 тис. євро", - повідомили у Фіскальній службі.

Нагадаємо, в аеропорту Одеси вилучили 43 мобільні телефони iPhone X, які намагалися ввезти без належного оформлення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram